Over mij

Hoe het begon, wat mijn ervaring is en op wie ik mij richt

Mijn aanleiding

Zwart-wit bekeken zijn er twee manieren hoe je op het pad van persoonlijke ontwikkeling kunt belanden: geleidelijk uit nieuwsgierigheid of meer direct uit noodzaak. Voor mij gold met plotselinge angsten in 2014 het laatste. Ik voelde mij toen onwijs machteloos. Niemand, zelfs geen psycholoog, kon mij de magische oplossing aanreiken. Het was de eerste keer in mijn leven dat ik werd geconfronteerd met iets waar ik totaal geen controle op leek te hebben en er alleen voorstond.

Op een gegeven moment besloot ik om mij in het hol van de leeuw te wagen. Dit deed ik door uitdagende situaties juist op te zoeken in plaats van deze te vermijden. Het duurde niet lang voordat ik daarvan de vruchten kon plukken. Dit leerde mij dat het aangaan van de confrontatie de enige duurzame strategie is om te groeien. Ik merkte dat ondernemen direct in lijn staat met deze strategie. Als ondernemer zoek je tenslotte continu nieuwe uitdagingen op. Dit vormen namelijk vaak de grootste kansen om zowel op persoonlijk als zakelijk vlak je potentieel optimaal te benutten.

“Entrepreneurship is a crash course in personal development.”

Mijn ervaring

Tijdens mijn bachelor ‘Ondernemerschap’ ben ik verschillende bedrijven gestart: Millennial Lift, Quarterlifers.org, QizMe en Potentieel Benut. Millennial Lift is een community en leerplatform voor persoonlijke ontwikkeling voor millennials. Quarterlifers.org is ook zo’n platform, maar dan voor jonge bewuste ondernemers. QizMe is een relatie app met spelelement. En Potentieel Benut is het bedrijf achter de website waarop je dit nu leest. Het is een coachingspraktijk waarbij ik jonge ondernemers met betekenisvolle ambities begeleid bij het benutten van hun ware potentieel.

Heb jij ook ondernemende ambities maar twijfel je waar te beginnen of hoe verder te gaan?

Op wie ik mij richt

Ik geef mijn leven aan jonge (aspirant) ondernemers met betekenisvolle ambities. Geven in de zin van dat mijn leven volledig in het teken staat van het benutten van hun potentieel. Mijn focus op deze groep sluit andere groepen niet uit. Maar ik weet hoe belangrijk het is om je als ondernemer te richten op een niche doelgroep. En dan richt ik mij het liefst op de groep die ik het beste ken en het verschil kan maken. Deze groep bezit namelijk over een gigantisch potentieel die helaas vaak nog onbenut wordt.

Eenmaal benut, kunnen zijn zich beter inzetten om bij te dragen aan een mooiere wereld voor ons allemaal. Er is niets wat mij meer voldoening geeft dan het begeleiden van jonge ondernemers die een positieve impact willen maken.

Waar ik je graag bij help

  • Heb jij het gevoel dat je in de wieg bent gelegd om voor anderen het verschil te maken?
  • Gaat het voor jou alleen nog niet snel genoeg en ben je ontevreden met je huidige resultaten?
  • Erger je je aan het feit dat er zoveel in je zit maar dat je aan alles merkt dat het er nog niet uitkomt?
  • Weet je diep van binnen dat je wilt bijdragen aan een mooiere wereld maar ben je nog zoekende hoe?
  • Wil je extra inzicht krijgen in hoe je met jouw unieke karakter en talenten optimaal kan bijdragen?

Ik weet als geen ander hoe frustrerend het is als je potentieel gevoelsmatig onbenut wordt. De tijd is aangebroken om je frustratie om te zetten in motivatie en inspiratie. Ik zet mij dagelijks in om ondernemers in dit transformatieproces te helpen.

Wil je vrijblijvend ontdekken wat ik voor jou kan betekenen?

Eerlijkheid

Oneerlijk zijn naar jezelf veroorzaakt veel meer lijden dan de pijn van het aangaan van de confrontatie met jezelf. Door 100% eerlijk te zijn naar jezelf, krijg je een completer beeld van waar je staat en hoe dat is gekomen. Inzicht daarin is essentieel om inzichtelijk te krijgen in hoe je jouw leven kunt verbeteren.

Kwetsbaarheid

Eerlijkheid gericht naar buiten is soms kwetsbaarheid voor nodig. Het benaderen van potentiële klanten of het uitvoeren van je eerste opdrachten vind je misschien spannend. En anders wel het delen van jouw onzekerheden. Door je niet langer beter voor te doen, creëer je ontspanning voor jezelf en sympathie bij anderen.

Proactiviteit

Vertrouwen op het universum betekent niet dat je met je armen over elkaar moet zitten. Soms is juist even flink aanpoten nodig om van betekenis te kunnen zijn voor anderen. Een passieve houding staat dus niet in verband met het volgen van je intuïtie. Proactief zijn kost energie maar kan ook onwijs veel kracht en voldoening opleveren.

Creativiteit

Waar krijg je meer energie van: een Netflix serie bingewatchen of iets moois scheppen? Iets waarmee je het leven van anderen kunt verrijken? Het eerste is voor iedereen weggelegd. Het tweede vereist daarentegen een creatieve geest. Het is bijna misdadig om jouw creatieve vermogen onbenut te laten. Daarmee ontneem je jouw droomleven.

Mijn vier kernwaarden

Elk mens heeft unieke drijfveren. Door deze voor jezelf helder te krijgen, kun je nieuwe energiebronnen ontdekken en energielekken wegnemen. De volgende vier kernwaarden faciliteren mijn energiebronnen en staan daarmee in mijn coaching centraal.

icon About

Het is mijn missie om bij te dragen aan de empowerment van bewuste ondernemers.